EConsument.nl

Home » In de buurt

Laadpalen in de buurt

Op deze kaart vind je alle laadpunten bij jou in de buurt welke openbaar zijn. Nederland telt momenteel zo’n 81.000 openbare laadpalen waarvan meer dan 3000 snelladers. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid van Europa en dat is goed te weten voor elektrische autobezitters die op pad gaan. Want ‘waar kan ik ‘m opladen’ is de vraag die als eerste opduikt. We geven je een compleet overzicht van de laadpalen en snellaadstations voor elektrische voertuigen in Nederland.

Veel gestelde vragen

Steeds meer winkels bieden de mogelijkheid om gratis je elektrische auto op te laden. Lidl heeft op dit moment bij verschillende filialen al gratis oplaadpunten. Wij geven met onze kaart een overzicht van de gratis openbare laadpalen.

Je kunt meestal ook in een oogopslag zien of de laadpaal beschikbaar is doordat er een vinkje in staat of doordat hij groen is gekleurd. Die informatie staat ook vermeld als je op de kaart meer details opvraagt. Die informatie is bijna real-time maar je hebt in ieder geval de indruk of het druk is.
Vrijwel alle laadpalen die bij mensen op de oprit staan, bij kantoren zijn geplaatst of in een woonwijk of bedrijfsterrein langs de straat staan, zijn gewone laadpalen. Je kunt dus onderscheid maken tussen een private laadpaal en een openbare laadpaal.
Voor de meeste laadpalen gelden geen regels. Je mag er dus staan zo lang als je wilt. Je hoeft je auto niet te verplaatsen als je klaar bent met laden. Natuurlijk is dat niet sociaal, je bent dan aan het ‘laadpaalkleven’.