EConsument.nl

Home » Blog » Hoe kies je de juiste set van New Power Zonnepanelen?

Hoe kies je de juiste set van New Power Zonnepanelen?

Hoe kies je de juiste set van New Power Zonnepanelen

Bij het kiezen van de juiste zonnepanelen set van New Power is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. New Power biedt vijf verschillende zonnepanelen sets, maar welke set past het beste bij jouw situatie? Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de beste set voor jouw dak kunt kiezen.

De basis van elke zonnepanelenset

Elke set van New Power bevat de volgende componenten:

 • Twee zonnepanelen
 • Een micro-omvormer met stekker
 • Een montagesysteem van ESDEC Flat Fix Fusion
 • De noodzakelijke kabels, schroeven en andere bevestigingsmaterialen

De sets zijn speciaal ontworpen voor platte daken. De keuze van de opstelling hangt af van de zonstand op je dak en de grootte van je dak. Laten we beginnen met het bepalen van de meest geschikte set voor jouw situatie.

Stap 1: Hoe groot is je platte dak?

Het eerste dat je moet doen, is de afmetingen van je dak bepalen. Hieronder vind je de afmetingen van elke NP Solar Set:

 • Solar Set naast elkaar: 360 cm x 120 cm
 • Solar Set oost-west: 185 cm x 220 cm
 • Solar Set achter elkaar: 185 cm x 270 cm
 • Solar Set portrait: 210 cm x 160 cm
 • Solar Set solo: 176 cm x 104 cm

Meet je dak op en bereken hoeveel panelen er op jouw dak passen. Houd er rekening mee dat de sets minimaal 20 centimeter van de rand van het dak geplaatst moeten worden voor de veiligheid. Hoe hoger je dak, hoe meer ruimte je moet aanhouden, vanwege de windbelasting.

Stap 2: Welke zonopstelling is mogelijk?

De opbrengst van zonnepanelen is het grootst als ze op het zuiden gericht zijn. Echter, niet ieder huis heeft een dak dat op het zuiden gericht is. Hieronder vind je de beste opstellingen per dakoriëntatie:

Dak op het zuiden

 • Solar Set naast elkaar
 • Solar Set achter elkaar
 • Solar Set portrait
new power kiezen
new power kiezen

Dak op het oosten/westen

 • Solar Set oost-west

Bij schaduwrijke daken of daken die niet op het zuiden gericht zijn, kun je de zonnepanelen het beste naar het zuidoosten of zuidwesten richten.

Stap 3: Hoe stevig is je dak?

Elke set weegt exclusief ballast 50 kilo. Voor extra stabiliteit is er minimaal 50 kilo aan ballast nodig. Controleer of jouw dak dit gewicht kan dragen. Een onvoldoende stevig dak kan leiden tot scheuren en lekkages.

Stap 4: Is er een stopcontact in de buurt?

De Home Solar Set wordt aangesloten met een stekker in het stopcontact. Bij meerdere sets op één dak leveren wij door-lus-kabels mee, zodat de sets aan elkaar verbonden kunnen worden. Uiteindelijk gaat er één stekker naar het stopcontact. De kabel naar het stopcontact is 4-5 meter lang.

Stap 5: Eenvoudig bestellen

Heb je nu bepaald welke zonnepanelen set je nodig hebt en hoeveel panelen er op je dak passen? Bestel de set naar keuze dan snel en eenvoudig in onze webshop. Wij bezorgen ze zo snel mogelijk bij je thuis!

Bekijk de panelen

Door deze stappen te volgen, kun je de meest geschikte zonnepanelen set van New Power voor jouw situatie kiezen. Begin met het meten van je dak, bepaal de beste opstelling en controleer de stevigheid van je dak. Vergeet niet te zorgen voor een stopcontact in de buurt. Bestel vervolgens eenvoudig via onze webshop en profiteer van duurzame energie!

Voor meer informatie en om jouw set te bestellen, bezoek de webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *