EConsument.nl

Home » Zonnepanelen ​

Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

De rechthoekige panelen hebben een donker, overwegend zwart oppervlak dat warmte opvangt en absorbeert. Deze absorptie, gestart door de kleuring, wordt versterkt door een absorberende laag. Vanaf dit punt scheiden de functies van de zonnepanelen zich. Thermische warmteterugwinning vindt plaats door de overdracht van warmte door de absorber naar zonnevloeistof die in leidingen stroomt.

Siliciumcellen benutten de binnenkomende zonne-energie om elektriciteit op te wekken bij zonnepanelen. Ze reageren chemisch en wekken daarbij een spanning op. De energie van de zonnepanelen, die eerst als gelijkstroom wordt gewonnen, wordt door een stroomomvormer omgezet in bruikbare wisselstroom. Bij beide methoden is de grootte van het gebied het eerste opvallende kenmerk. Uitlijning en plaatsing is even belangrijk.

Op een dak vindt in de meeste gevallen de meest frequente en intense zonnestraling plaats. Belangrijk is de opslagcapaciteit van de techniek achter de zonnepanelen. Thermische warmte kan worden opgeslagen in water, opgewekte elektriciteit moet worden “opgeslagen” in batterijen. Hoe effectiever, efficiënter en duurzamer de opslag plaatsvindt, hoe meer de afhankelijkheid van constant zonlicht afneemt.

Ontvang gratis offertes

Bij eConsument.nl helpen wij je graag om de perfecte zonnepanelen voor jouw situatie te vinden. Vul het formulier in, en wij nemen al het werk voor jou uit handen. Onze experts zorgen voor een zorgeloze ervaring van begin tot eind, zodat jij kunt profiteren van duurzame energie zonder zorgen.

Stap 1: Vul je postcode en huisnummer in
Stap 2: Hoe kunnen we u bereiken?

Zonnepanelen vergelijken voor je eigen dak

Bij eConsument.nl kun je verschillende installateurs vergelijken en zien welke panelen zij aanbieden. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken die het beste bij jouw situatie past. Onze klanten waarderen onze perfecte service en klantvriendelijkheid. We hebben veel mensen geholpen bij het vinden van de juiste oplossing en zijn trots op de positieve feedback die we ontvangen. Gebruik eConsument.nl om de juiste zonnepanelen specialist te vinden en ervaar zelf de voordelen van onze service. Wij nemen al het werk voor jou uit handen, zodat jij kunt profiteren van duurzame energie zonder zorgen. Bedankt voor het overwegen van eConsument.nl als jouw partner in zonnepanelen!
Thijs Consumenten Vergelijkingen

Thijs

Econsument

Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen voor stroomopwekking bestaan uit individuele zonnecellen, die optisch een rooster vormen. Oudere zonnepanelen hebben een blauwachtige tint. Nieuwere modellen zijn meestal zwart. Halfcelmodules worden vaak gebruikt als zonnepanelen. 

Waar zonnepanelen vroeger 60 zonnecellen hadden, bestaan halfcelmodules uit 120 cellen. In principe bevat het zonnepaneel echter dezelfde materialen die de zonnecellen tijdens de productie alleen in twee helften hebben gesneden.

Zonnepanelen voor warmteproductie

Naast de gebruikte zonnepanelen voor opslag, worden de zonnecollectoren ook wel zonnepanelen genoemd. Deze is gebruikt om het gebouw op te warmen met behulp van zone-energie (ook wel zone-thermische energie genoemd). Uiterlijk onderscheiden ze zich van zonnepanelen voor stroomopwekking door hun parallelle strips van buizen.

Voorbeeld: 10 panelen van 350 Wp leveren dus zo’n 0,9 x 10 x 350 = 3150 kWh op.

Plug and play zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen

Aantal panelen

Capaciteit 

Aantal kWh

Totaal

10

350 WP

350 Wp

3150 kWh

20

350 WP

350 Wp

6300 kWh

30

350 WP

350 Wp

9450 kWh

40

350 WP

350 Wp

12600 kWh

De zonnecollectoren zetten de zonne-energie op en zetten deze om in warmte welke de zonnepaneel gebruikt voor energie. De meest populaire plek voor het installeren van zonnepanelen in woningen is op het dak. Met de juiste oriëntatie en hellingsgraad behalen huiseigenaren hoge opbrengsten en aanzienlijke besparingen in energie en CO2.

Er zijn tal van ontwerpen, klassen en kwaliteitsniveaus voor moderne zonnecollectoren. Het doel is echter in principe gebaseerd op hetzelfde principe. Een zonneabsorber absorbeert licht en warmt daarbij op. Het paneel draagt de zonne-energie over aan een circulerend medium en transporteert het zo naar het verbruikspunt of naar de zonneopslagtank. Isolatie vermindert warmteverlies door convectie en geleiding.

Gebruikers kunnen zonnepanelen kopen als onderdeel van een compleet systeem of als afzonderlijke componenten als ze het systeem zelf willen bouwen. De opbouw en het werkingsprincipe van de warmteoverdracht in de zonnecollector zijn bepalend voor het rendement en de opbrengst per vierkante meter. De hoogte van de investering voor een zonnepaneel is afhankelijk van het type collector dat wordt gebruikt.

Zakelijk Zonnepanelen Leasen

Wie zonnepanelen wil leasen, maakt slim gebruik van de zon. Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand wekt u zelf uw stroom op. U verbetert het energielabel van uw pand én u verlaagt direct uw energiekosten.  Het enige wat er bij komt kijken zijn de kosten voor stroom als de zon niet schijnt. Bijvoorbeeld in de avonduren. Die stroom kunt u via ons afnemen tegen scherpe actietarieven.

plug en play zonnepanelen
Zonnepanelen die je als set aansluit met een stekker in/op een geaard stopcontact. Het is uiterst gebruiksvriendelijk en kan gemakkelijk door de gebruiker zelf worden geïnstalleerd.
offerte zonnepanelen

Vul het formulier in en al het werk wordt uit handen genomen. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Of u nu wilt kopen of wilt huren, alles is mogelijk. 

bereken teruglevering

Bereken eenvoudig wat u kunt terugleveren met de zonnepanelen. Kies “Vul exacte verbruik in” en voer daar de zonnepanelen in . Klik hieronder om naar de berekenpagina te navigeren.

EConsument.nl